info

De Stichting Kasteelfeesten Wijchen, opgericht in 1983, is tegenwoordig een vierdaags publieksevenement toegankelijk voor iedereen. Ons hoofddoel is vermaak bieden aan de inwoners van Wijchen en omstreken, georganiseerd door uitsluitend vrijwilligers zonder winstoogmerk.

We streven ernaar de toegangsprijzen en drankkosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast organiseren we een avond voor jongeren onder de achttien jaar, wat vrij uniek is in de regio.

Naast de vier avondprogramma’s bieden we diverse gratis dagprogramma’s aan voor kinderen, senioren en liefhebbers van uitvoerende kunsten, zoals theater en dans. Onze visie is dat ons evenement bijdraagt aan een inclusieve gemeenschap waar iedereen welkom is en kan deelnemen.

Om dit evenement te financieren, ontvangen we geen subsidies en zijn we in hoge mate afhankelijk van sponsors, voornamelijk bedrijven uit de omgeving van de Gemeente Wijchen.

Voor de avondprogramma’s van de Kasteelfeesten Wijchen is een geldig toegangsbewijs vereist. Voor de dagprogramma’s zijn geen entreekaarten nodig, deze programma’s zijn gratis toegankelijk.

Mocht er onverhoopt iets niet goed zijn gegaan met het bestellen van kaarten dan kunt u contact opnemen met: tickets@kfwijchen.nl

Bij het betreden van het evenemententerrein ga je akkoord met onze huisregels en voorschriften over wat wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om drugs, wapens, glaswerk, blik, eten, drinken, en spuitbussen met drijfgas (zoals deodorant) mee te nemen. Deze items dienen bij de toegangspoorten te worden ingeleverd. Ook het dragen van clubkleding (zoals motor- of voetbalclubs) is niet toegestaan, evenals het meenemen van selfiesticks, paraplu’s en/of andere stokken.

Het is daarentegen wel toegestaan om zonnebrandcrème mee het terrein op te nemen.

Bij het betreden van ons terrein ga je automatisch akkoord met onze huisregels. We raden aan deze voorafgaand aan je bezoek zorgvuldig te lezen. In ons reglement staat gedetailleerd beschreven wat wel en niet is toegestaan op het terrein van de Kasteelfeesten Wijchen. Voor ieders veiligheid zijn deze huisregels ingesteld en ze komen overeen met die van andere evenementen in Nederland.
Voor de huisregels verwijzen we je graag naar onze huisregels pagina.

We krijgen vaak de vraag over de leeftijdsgrens voor toegang tot onze feesten. De Kasteelfeesten Wijchen zijn bedoeld voor een breed publiek, ongeacht de leeftijd. Dit betekent dat de toegang tot de feestavonden niet leeftijdsgebonden is.

Echter, met name op woensdagavond hanteren we een strikte identificatieplicht van 100%. Toegang wordt verleend op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Kinderen vanaf 12 jaar mogen alleen naar binnen als ze in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Als je nog geen legitimatie hebt, krijg je alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

Avondprogramma’s:

 • Woensdagavond: 20:00 tot 01:00
 • Donderdagavond: 20:00 tot 01:00
 • Vrijdagavond: 20:00 tot 01:00
 • Zaterdagavond: 20:00 tot 01:00

Dagprogramma’s:

 • Donderdagmiddag (culturele middag): 13:00 tot 15:30
 • Vrijdagmiddag (Senioren Middag): 13:30 tot 16:00
 • Zaterdagochtend (Kinderochtend): 10:00 tot 12:00

Er zijn toegangscontroles, voor de veiligheid van bezoekers en artiesten. Bij deze controles wordt er gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. De volgende zaken mogen niet mee op het terrein en zullen dus bij controles moeten worden ingeleverd of naar huis gebracht:

 • drink- en etenswaren
 • glaswerk
 • plastic flessen
 • blik
 • vuurwerk
 • wapens
 • drugs
 • gevaarlijke voorwerpen
 • laserpennen
 • parfum, deodorant en overige spuitbussen of –flessen
 • geluids- en of beeldopnameapparatuur, m.u.v. mobiele telefoons (op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing)
 • (semi-)professionele fotocamera’s, waaronder wordt verstaan camera’s met verwisselbare lenzen
 • paraplu’s
 • selfiesticks
 • lachgas/distikstof(mon)oxide
 • stoelen, krukjes e.d.

Het oordeel van de beveiligingsmedewerkers is bindend. Wie het terrein/kasteeltuin/tent betreedt geeft daarmee automatisch aan mee te werken aan controles van kleding en tassen. Indien verboden voorwerpen worden aangetroffen, word je overgedragen aan de politie.

Er is voor het evenemententerrein een gratis fietsenstalling aanwezig.

Als je met de auto komt, is er voldoende gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het festivalterrein, ongeveer 3-5 minuten lopen. Volg de P-borden vanaf de A325 naar de aangewezen parkeerterreinen.

Voor meer gedetailleerde informatie over parkeren, kun je kijken op deze route pagina.

Als je iemand wilt afzetten of ophalen, volg dan de borden Kiss&Ride. Op ongeveer 3 minuten lopen van het evenemententerrein is er een ruime Kiss&Ride-straat beschikbaar. Je kunt deze locatie delen met degene die je ophaalt, wat het zoeken aanzienlijk vergemakkelijkt. Het navigatieadres is: Kasteellaan 27, 6602 DB Wijchen.

Sponsoren zijn de ruggengraat van onze Kasteelfeesten, en we zijn enorm dankbaar voor de steun van onze loyale en gepassioneerde sponsors. Dankzij hen én nieuwe sponsoren kunnen we de toegangsprijzen voor de Kasteelfeesten zo betaalbaar mogelijk houden. Sponsoring is zowel in de vorm van financiële bijdragen als in natura (leveringen, diensten, en meer) mogelijk. Voor alle mogelijkheden verwijzen we je graag naar onze sponsorpagina.

Het bestuur van de organisatie bestaat uit twee afzonderlijke entiteiten: een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur, welke zakelijk en formeel zijn opgezet. Het algemeen bestuur heeft als voornaamste verantwoordelijkheden toezicht houden, controleren, ondersteunen en zorgen voor behoorlijk bestuur.

In beide besturen is minimaal één op de drie leden een vrouw. De besturen zijn goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen, waaronder de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), en voldoen aan de verplichtingen zoals vastgesteld in de vergunning.

De Kasteelfeesten vormen een van de meest prachtige evenementen in de Gemeente Wijchen. Elk jaar verwelkomen we duizenden bezoekers en gasten uit zowel de regio als het hele land. Als organisatie streven we ernaar om voor iedereen een plezierig en veilig festival te creëren, inclusief onze omwonenden.

We realiseren ons dat de Kasteelfeesten tijdelijk invloed kunnen hebben op de leef- en woonsituatie van onze buren. Naast de gezelligheid kunnen zij ook enige hinder ervaren, bijvoorbeeld door wegafsluitingen, geluidshinder en de algehele drukte rond ons terrein. Als organisatie doen we er alles aan om onze buurtbewoners zo min mogelijk tot last te zijn. Daarom organiseren we tijdens de opbouw een rondleiding voor onze buren.

Buurtbewoners met specifieke vragen kunnen contact opnemen via bewoners@kfwijchen.nl. We waarderen de betrokkenheid van onze omwonenden en streven naar open communicatie om samen een aangename ervaring te creeren.

Kasteelfeesten draait op de inzet van vrijwilligers, van de bar tot aan de technische crew. Hun belangeloze bijdrage vormt het kloppende hart van ons evenement, en daar zijn we trots op. Het is een van de belangrijkste redenen waarom de Kasteelfeesten zo succesvol zijn. Als het idee om deel uit te maken van dit enthousiaste team je aanspreekt, neem gerust contact met ons op via vrijwilligers@kfwijchen.nl. We kijken uit naar jouw betrokkenheid!

Tijdens de Kasteelfeesten gelden dezelfde regels voor alcoholgebruik als elders in Nederland: alleen personen van 18 jaar of ouder mogen alcohol consumeren. Om deze leeftijdsgrens duidelijk te markeren, zijn er NIX-18 bandjes beschikbaar op vertoon van een geldige legitimatie. Als je tussen de 18 en 25 jaar bent, ontvang je een NIX18 bandje bij de entree om discussies aan de bar te vermijden. Voor meer informatie en ons algemeen geldend beleid, raadpleeg ook onze huisregels.

Veilig genieten van muziek is voor ons van groot belang. Daarom raden we ten zeerste aan om gehoorbescherming te dragen in de tent. Je kunt je eigen oordoppen meebrengen of gratis oordoppen (minimaal SNR 17) verkrijgen bij de kassa. Op deze manier dragen we samen bij aan een verantwoorde muziekervaring voor iedereen. 🎵👂

We voldoen aan het ‘Derde Convenant ter preventie van gehoorschade’. Dit betekent dat het geluidsniveau maximaal 100 dB(A) is bij de geluidsregietafel in de zaal, gemeten als een gemiddelde over vijftien minuten. Tijdens de kinderochtend, speciaal voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, is het maximale geluidsniveau voor de audio maximaal 91 dB(A). In de praktijk ligt het niveau veel lager.

Bij de Kasteelfeesten staat de zorg voor al onze bezoekers centraal. We werken samen met EHBO Wijchen om te zorgen voor de nodige medische verzorging en ondersteuning. EHBO Wijchen biedt ambulante hulpverlening en beheert twee EHBO-posten, een bij het podium en een achter in de zaal. Bovendien onderhoudt de organisatie van de Kasteelfeesten direct contact met de meldkamer en nabijgelegen ziekenhuizen. We doen er alles aan om een veilige en zorgzame omgeving te bieden voor iedereen die deelneemt aan onze feesten.

Het meenemen van professionele fotoapparatuur is niet toegestaan (tenzij je een persaccreditatie hebt). Bezoekers mogen alleen compact camera’s en smartphones gebruiken. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflexcamera’s en filmcamera’s, evenals selfiesticks, mogen niet mee het terrein op. Laat deze dus thuis. Daarnaast is het niet toegestaan om een drone boven of in de buurt van het festivalterrein te laten vliegen.

De consumptieprijs is €3,30. Betalingen kunnen zowel met een pinpas als contant geld worden gedaan bij elke kassa. Houd er rekening mee dat we geen biljetten van €200 en €500 accepteren. Consumptiemunten die dit jaar zijn aangeschaft, blijven volgend jaar geldig. De bar sluit om 01:00 uur en de kassa sluit om 00:45 uur. Houd er rekening mee dat munten niet worden terugbetaald.

Huisdieren zijn niet toegestaan op het evenemententerrein. Hulphonden en geleidehonden zijn echter wel welkom.

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens de Kasteelfeesten Wijchen verzameld. Na afloop van de Kasteelfeesten Wijchen worden gevonden voorwerpen naar de Gemeente Wijchen gebracht. De gemeente is op werkdagen bereikbaar op: telefoonnummer 024 751 71 11.  Meer info is te vinden op de website van de gemeente Wijchen.

Er zijn voldoende toiletten beschikbaar, inclusief een toilet voor mensen met een beperking. Tijdens de openingstijden worden de toiletten voortdurend schoongemaakt en bijgevuld om een hygiënische en comfortabele ervaring voor alle bezoekers te waarborgen.

Dichtbij de hoofdentree is er een ruimte beschikbaar voor bezoekers die willen kolven. Personen die gebruik willen maken van deze faciliteit kunnen zich melden bij de beveiliging bij de entree. We streven ernaar om een gastvrije omgeving te bieden waar iedereen comfortabel kan verblijven.

Tijdens de Kasteelfeesten zijn er geen lockers beschikbaar. We bieden echter wel een bewaakte garderobe aan waar je je spullen veilig kunt achterlaten.

Medicijnen zijn toegestaan op voorwaarde dat ze in ongeopende verpakkingen zijn en vergezeld gaan van een doktersverklaring en bijsluiter. Zonnebrand en lenzenvloeistof zijn ook toegestaan. Echter, eigen drinken, deodorant, of parfum zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Raadpleeg ook de huisregels voor een volledige lijst van wat wel en niet is toegestaan op het terrein van het festival.

Accreditatieaanvragen worden uitsluitend in overweging genomen na ontvangst van een opdrachtbevestiging van een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium, zoals een website, tijdschrift, dagblad, enz. Dit is een e-mail waarin de vaste (hoofd/eind/foto)redacteur bevestigt dat een journalist en/of fotograaf in opdracht van dat specifieke medium komt voor een (foto)verslag van de Kasteelfeesten met publicatie als doel. Aanvragen vanuit social media en eigen blogs komen niet in aanmerking voor accreditatie.

Na ontvangst van de e-mail door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium, beoordeelt de organisatie de aanvraag en stuurt zo snel mogelijk een bevestiging of afwijzing, die al dan niet toegang verleent tot het festival gedurende het opgegeven aantal dagen en voor het opgegeven aantal personen. Accreditatieaanvragen kunnen worden ingediend via pers@kfwijchen.nl.

LET OP! De termijn voor het aanvragen van accreditatie voor de Kasteelfeesten is 14 dagen voor de start van het evenement.

Kasteelfeesten beschikt over een eigen team van huisfotografen. Zij stellen voor, tijdens en na de Kasteelfeesten een reeks foto’s gratis ter beschikking voor publicatie in de media. Het is echter belangrijk om te weten dat “rechtenvrij” niet betekent dat er geen auteursrechten of licentievoorwaarden van toepassing zijn.

Het terrein is volledig verhard met een duurzame HDPE-vloer die jaarlijks wordt hergebruikt. Hierdoor wordt het gebruik van houten vlonders verminderd en het aantal transportbewegingen aanzienlijk verminderd. Deze vloer laat water door, waardoor het terrein goed toegankelijk blijft, zelfs tijdens hevige buien. Dit duurzame initiatief draagt bij aan een milieuvriendelijke en efficiënte aanpak van evenementenorganisatie.

Persoonlijke hulpmiddelen zoals krukken, een rolstoel, en een hulphond zijn toegestaan op het terrein. Het wordt echter afgeraden om een hulphond mee te nemen vanwege de drukte op het terrein. Het welzijn van de hulphond en de veiligheid van alle bezoekers staan voorop.

Er is een gratis rolstoelvriendelijk toilet beschikbaar op het terrein. Hierdoor wordt het evenement toegankelijker voor bezoekers met mobiliteitsbeperkingen.

Het treinstation van Wijchen is op 10 minuten loopafstand van de kasteeltuin, de plaats waar het evenement zich afspeelt. Loop vanaf het station langs de molen richting brandweerkazerne. Ga daarna rechts de Kasteellaan in om vervolgens door de kasteelpoort het feestterrein te betreden. Vanuit ’s Hertogenbosch en Nijmegen rijden diverse treinen naar Wijchen.

Voor meer gedetailleerde informatie over vervoer, kun je kijken op deze route pagina.

Als je met een touringcar vol vrienden komt, laat het ons dan op tijd weten via info@kfwijchen.nl. In de week voor het festival ontvang je gedetailleerde informatie over de parkeer locatie voor de touringcar.

We zijn ons tijdens de Kasteelfeesten bewust van de milieubelasting en ons doel is om verantwoordelijkheid te nemen door maatregelen te treffen om deze impact te minimaliseren. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze organisatie, waarbij we niet alleen streven naar het verminderen van de directe impact.
Voor meer gedetailleerde informatie over duurzaamheid, kun je kijken op deze duurzaamheids pagina.

Stichting Kasteelfeesten Wijchen

KvK-nummer: 41057082

Rechtspersoon

RSIN: 804145428

Rechtsvorm: Stichting

Statutaire gegevens

Statutaire naam: Stichting Kasteelfeesten Wijchen

Statutaire zetel: Wijchen

Kantoor adres: Kerkenbos 1020 B, 6546BA Nijmegen

Internetadres: https://kfwijchen.nl/

E-mailadres: info@kfwijchen.nl

Datum oprichting: 16-10-1986

Activiteiten: SBI-code: 9002 – Dienstverlening voor uitvoerende kunst, Dienstverlening voor kunstbeoefening en organisatie van culturele evenementen.

BTW-nummer NL804145428B01

IBAN: NL11RABO 0 15.86.45.588